Welke type camper is voor u geschikt!

1. Pop up

De Pop up is de kleinste camper. Ondanks de beperkte ruimte is er toch is alles aan boord om een fijne vakantie te beleven.

Onder het hefdak is het in de winter frisjes om te slapen. Dit model is wel erg handig om te parkeren vanwege zijn beperkte afmetingen. Voor 2 personen is dit uiterst geschikt maar met kinderen erbij wordt het al snel te klein. Ook voor woon-werkverkeer kan je deze wagen inzetten.

2. Van

De van is iets groter dan de Pop up en bied de camperaar dan ook weer iets meer luxe en comfort. De meeste modellen beschikken zelfs over een toilet en douche.

Door de nog vrij compacte afmetingen kan je makkelijk overal parkeren en is dit model uiterst geschikt voor stadsbezoeken.

3. Halfintegrale camper

De halfintegrale camper of ook wel semi-integraal, is veruit de meest populaire camper. Deze camper is een 20 tal cm breder dan de campervan. De camper heeft een beter isolatie en er zijn talloze variaties te verkrijgen. De camper is vooral gegeerd om zijn grotere leefruimte. De variatie met het centrale bed in de lengte is populair, evenals het hefbed.  De meeste modellen hebben 4 slaapplaatsen, en toch blijft de opbouw elegant en gestroomlijnd.

4. Alkoof camper

Voor grote gezinnen met 3 tot 5 kinderen zijn er dan de alkoofcampers. Het grote nadeel van dit model is het iets hogere verbruik door de dikke alkoof boven de bestuurderscabine. Met de dikke alkoof moet je wel rekening houden met de hoogte, maar het geeft dan weer extra slaapgelegenheid. Het grote voordeel is de lagere prijs.

5. Integraal camper

Dit is het duurste model maar ook de best geïsoleerde camper, waardoor hij zeer geschikt is om ook in de winter te kamperen. De Integraal camper heeft een cabine-opbouw van het merk zelf. Je moet wel rekening houden dat deze campers ongeveer €10 000 duurder zijn dan hetzelfde model in de halfintegraal. De cabine is een stuk ruimer waardoor het uitzicht naar buiten heerlijk is.

Het ruime hefbed is dan ook heerlijk om in te liggen. Een nadeeltje is dan wel dat de motor niet zo toegankelijk is. 

Bekijk ook zeker onze pagina over de bedvarianten in de camper