Mijn vakantieverhaal

Heb jij een mooi vakantieverhaal of een mooie reisroute, deel het dan hieronder. We kunnen mekaar op deze manier inspireren voor onze volgende trip.

 

Naar de website 'Zwervend op reis' waar je verschillende tips vindt voor een kampeervakantie, vooral ook in eigen land België.

 

Schotland

Schotland 06/04/19 - 21/04/19Aangezien er dit jaar geen grote reis in de zomer kon gepland worden, besloten we eindelijk de trip naar Schotland te maken waar we nu al jaren over spraken. Het regelen kon beginnen: trein of boot, wat willen we zien, waar gaan we slapen? En je komt er ook al snel achter dat je heel wat dingen mee moet hebben die je op zomervakantie niet nodig hebt. Lange broeken, fleecetruien, handschoenen, mutsen en nog een lading wandelschoenen.Na een hele week naar alle verschillende winkels in de buurt te hebben gereden om de laatste dingen bij elkaar te zoeken was de grote dag eindelijk bijna daar. 's Avonds de hut nog voor het huis klaarzetten, de auto’s binnen de poort, de wekker op 2.15u gezet en dan om 21.30u bedje in.ZA 06/04BEEP BEEP BEEP!!! Het is zover, tijd om op te staan. Snel de douche in om het laatste beetje slaap uit de ogen te wrijven en dan maar beginnen aan liters koffie te zetten om mee te nemen. Tegen 3.00u waren de kindjes ook al onder de wakkere dus alles liep volgens plan. Nog snel de allerlaatste dingen inladen die nog klaarliggen, de hut van de stroom halen en om 3.45u reden we de oprit af.Het was de trein geworden om aan de andere kant van het kanaal te geraken en we moesten die van 7.50u halen. Rekening houdende met een uur tijd om in te checken en 3u reistijd was dit perfect op tijd. En inderdaad, aankomsttijd 6.36u. Na de controle van de paspoorten en een inspectie in en rond het voertuig was er zelfs nog tijd om even door de taxfreeshop te wandelen. Ondertussen was onze letter om te boarden op het scherm verschenen en was het tijd om ons richting trein te begeven. Net voor het aanschuiven kregen we nog snel controle van de gasflessen en dan de trein op. De trip duurt een half uurtje dus snel de tafel dekken en ontbijten.

Lees meer »

Frankrijk

Door de corona willen we het niet te ver van huis gaan zoeken. Net buiten de landsgrens van België vinden we bij grote broer Frankrijk, Charlesville – Mézières. Een charmant stadje in meerdere delen gesplitst door de Maas.

Lees meer »

Italië

Bij deze wil ik even plaatsen hoe en waar wij zoal geweest zijn ,ons doel was Italië.

Lees meer »