Laatste weetjes...

Vrolijk Pasen en een leuke vakantie voor iedereen toegewenst!

Dit jaar wijken we af van onze traditie om samen met de Camperfriends Pasen te vieren tijdens het verlengde Paasweekend.
In plaats daarvan trekken we deze paasvakantie erop uit met een groep van 20 campers om de camperelfstedentocht te rijden. De inschrijvingen zijn hiervoor al afgesloten. Via de Facebookpagina en Instagram zullen er vast wel foto's verschijnen van de trip voor de geïnteresseerden die wensen te volgen.

Houdt onze website in de gaten regelmatig hebben we bijeenkomsten. Na de camperelfstedentocht hebben we dit voorjaar nog een treffen met Pinksteren en in eind juni gepland. 

Lees meer »

Werkjaar 2024 is goed gestart!

Voor wie we nog niet mochten ontmoeten of horen wensen we jullie als nog een SUPER GEZELLIG, AVONTUURLIJK, LEUK,.... camperjaar toe!

Met het eerste treffen van het jaar reeds achter de rug kijken we alvast vooruit naar de rest van wat een leuk en veelbelovend jaar belooft te worden. Voor de nieuwsgierigaards de foto's van het eerste treffen "Cupido" staan reeds online: https://www.camperfriends.be/foto-en-video
Jullie kunnen gerust ook naar de foto's van de activiteiten van de vorige jaren eens zien om een idee te krijgen van de activiteiten, plezante vibe,... of om gewoon herinneringen op te halen


De agenda kunnen jullie online volgen op onze website: https://www.camperfriends.be/agenda

De Camper elfstedentocht is helaas al volzet maar wees niet ongerust er volgen nog activiteiten.
Van zodra het programma volledig rond vindt je dit op de agenda en kan je inschrijven. 

Lees meer »

Prettige feestdagen en een goed jaareinde!

Het bestuur van Camperfriends wenst jullie allemaal fijne feestdagen omringd met de mensen die jullie nauw aan het hart liggen. 
Denk aan gisteren, plan naar morgen en geniet van vandaag! 
Vele fijne camperavonturen toegewenst in 2024!

Lees meer »

Mooie filmpjes najaarstreffen Miekeshof

Eind september trokken we naar het Miekeshof in Nederland voor ons najaarstreffen. 
We konden genieten van mooi weer, gezellig samenzijn, leuke activiteiten en lekker eten.
We bezochten volgens inschrijving, de basiliek van de Heilige Agatha en Barbara, Museum in " 't Oude platteland" en Brouwerij " 't Meuleneind" 
Het avondeten op zaterdag en het ontbijt dat werd gemaakt door het Miekeshof was dik in orde. 
Wil je ook een snuifje van de sfeer opsnuiven bekijk dan de vlogs van Casa Caballero en van Ons Delfin of bekijk onze foto - en videopagina

Lees meer »

Verlengen lidmaatschap in 2024 + cadeautje voor 5 - jarig bestaan

Lieve camperfriends,

 

Volgend jaar (2024) bestaan we 5 jaar en dat vieren we!

 

Allen die aanwezig waren op het laatste treffen bedankt voor het fijne weekend. Volgend jaar komen we met onze nieuwe werkwijze aan. Vanaf heden is het mogelijk om de nieuwe lidkaart te bestellen. Voor de leden die reeds 5 jaar lid zijn hebben we een gratis geschenk. Dit zijn leden waarbij het lidnummer begint met 2019. anderen betalen daarvoor 2,5 euro voor 4 jaar lid, 5 euro voor 3 jaar lid zijn, 7,5 bij twee jaar en 10 bij 1 jaar dus lidnummer startend met 2023 dan.

Het geschenk wordt voor iedereen gepersonaliseerd. De prijs is excl verzending. Liefst eens ophalen bij het bestuur.

We bedanken Carolien Vg voor het mooie ontwerp en het vele werk in de toekomst om ze te maken.

Lees meer »

Bye bye vakantie, ... of toch niet?

Dag vakantie,

de dagelijkse ratrace hervat. School, werk, oppas zijn of zoeken. Vanaf 1 september gaan de meesten terug in een volledig ander regime leven. 

Vanaf 1 september hebben we ook op regelmatige basis terug een aantal evenementen gepland. Dus helemaal bye bye vakantie is het niet. Op onze treffens en ontmoetingsweekends kan je toch een beetje het vakantiegevoel terug vinden. 
Heb je interesse om een event mee te doen? Kijk gerust even naar onze agenda op de website bij treffens of ontmoetingsweekends. Regelmatig worden de programma's aangevuld. https://www.camperfriends.be/agenda

 

Hebben jullie opmerkingen of suggesties om onze werking te verbeteren. Ken je een locatie die geschikt zou zijn? Laat het ons weten via info@camperfriends.be of hieronder bij de reacties. 

 

Lees meer »

Vakantie!

We wensen iedereen een fijne , veilige vakantie met leuke avonturen waar leuke herinneringen worden gemaakt om te koesteren.

 

Achter de schermen blijven we bezig dus kom regelmatig eens kijken naar onze website om op de hoogte blijven.
Vanaf begin september vliegen we er dan hopelijk uitgerust terug in!

 

Lees meer »

Sfeer opsnuiven of even de herinneringen bovenhalen?

Even terug mijmeren naar het treffen waar je aan deelnam? De nostalgie van de goede tijd die je beleefde o f even de sfeer opsnuiven van een treffen van de Camperfriends? 

Onze foto en videopagina is terug een aantal albums rijker geworden.

Wens je ook eens deel te nemen of terug te deel te nemen bekijk dan zeker regelmatig de agenda op onze website . Vanaf september zijn er terug een aantal bijeenkomsten gepland. Van zodra de programma's rond zijn komen ze beschikbaar voor inschrijven.

Heb je tips voor locaties of activiteiten laat het ons gerust weten.
We staan altijd open voor initiatieven om het camperleven aangenamer te maken.

 

Lees meer »

Weegacties 2023

De drie weegacties voor dit jaar zijn voorbij. Heel wat mobilhomes maar ook caravans zijn gewogen. Het merendeel kreeg goed nieuws en kan met een gerust hart weer de baan op of misschien liever op vakantie.  Voor sommige was het misschien een totale verrassing dat ze over hun gewicht zaten terwijl er andere waren die blij maar zeker ook verrast waren dat ze nog gewicht over hadden.

Problemen bij vastgestelde overladingen konden meestal opgelost worden na een goed gesprek. Zo losten er enkelen de overlading op door bv een trekhaak te plaatsen voor een aanhangwagen, andere lieten daarentegen wat minder water in hun tank waardoor het gewichtsprobleem opgelost was

Ook waren er enkele die even terug naar huis reden voor alles te herschikken of  dingen uit hun mobilhome/ caravan te halen om hun overgewicht te compenseren. Waarna ze zich  voor een tweede maal lieten wegen.

Voor mensen die een nieuwe mobilhome kopen is dit misschien een goede tip voor je een nieuw voertuig koopt. Kijk goed wat je koopt en dat je zeker bent dat wat je wil als maxima toegelaten massa ook daadwerkelijk is.

Om af te sluiten willen we vooral dit zeggen. Een weegactie is niet bedoeld om afgestraft te worden maar eerder voor jezelf een goed gedacht van wat je juist van gewicht  in je mobilhome/ caravan hebt zitten. Dus laat je niet afschrikken om je te laten wegen!. Hopelijk zien we jullie dan ook volgend jaar weer voor een leuke en vooral leerrijke weging!

 

Bijdrage door Carolien Van Gestel

Lees meer »

Verkeersveiligheid en preventieve acties

Als een VZW die zich toespitst op campers en natuurlijk hun bestuurders die steeds met een meestal nogal groot en zwaar voertuig onderweg zijn vinden we het belangrijk om regelmatig de aandacht te vestigen op verkeersveiligheid.


In het verleden hebben we hier op onze treffens reeds aandacht aan geschonken via onder andere een verkeersquiz, en ondersteuning van preventieve weegacties van de Federale Politie. 

 

We naderen de eerste weegactie van het jaar 2023 vandaar willen we even de aandacht vestigen op de datums die dit jaar reeds vastgelegd zijn en die wij als Camperfriends mee ondersteunen.

Op deze weegactie kan u terecht voor onder andere :

  • de preventie weging zonder verbalisatie
  • de terminologie (wat is nuttig laadvermogen, MTM, MTMS, aslasten,... 
  • Technische aspecten (nazicht werking lichten, gebruik losbreekrem, banden, profieldiepte, laadindex)
  • Wetgeving omtrent rijbewijs (wanneer categorie B, BE, B met code 96, C1,...)
  • Motorhomes +3,5 ton (welk rijbewijs, vrijstellingen tachograaf,...)
  • Ladingszekering (Hoe het best mijn lading/bagage vervoeren)
  • Wegcode (welke snelheid? Mag ik inhalen,...) 
  • Wetgeving overlading (asoverlading, overlading MTM: een boete of proces-verbaal, is er een correctie bij het wegen? wordt er een tolerantie toegepast? ,... )

Breng ons gerust een bezoekje en wees niet bang om de antwoorden op uw vragen of problemen te vinden.

 

Lees meer »

Vrolijk Pasen en een leuke vakantie voor iedereen toegewenst!

Dit jaar wijken we af van onze traditie om samen met de Camperfriends Pasen te vieren tijdens het verlengde Paasweekend. In plaats daarvan trekken we deze paasvakantie erop uit met een groep van 20 campers om de camperelfstedentocht te rijden. De inschrijvingen zijn hiervoor al afgesloten. Via de Facebookpagina en Instagram zullen er vast wel foto's verschijnen van de trip voor de geïnteresseerden die wensen te volgen.

Lees meer »

Werkjaar 2024 is goed gestart!

Voor wie we nog niet mochten ontmoeten of horen wensen we jullie als nog een SUPER GEZELLIG, AVONTUURLIJK, LEUK,.... camperjaar toe!Met het eerste treffen van het jaar reeds achter de rug kijken we alvast vooruit naar de rest van wat een leuk en veelbelovend jaar belooft te worden. Voor de nieuwsgierigaards de foto's van het eerste treffen "Cupido" staan reeds online: https://www.camperfriends.be/foto-en-videoJullie kunnen gerust ook naar de foto's van de activiteiten van de vorige jaren eens zien om een idee te krijgen van de activiteiten, plezante vibe,... of om gewoon herinneringen op te halen

Lees meer »

Prettige feestdagen en een goed jaareinde!

Het bestuur van Camperfriends wenst jullie allemaal fijne feestdagen omringd met de mensen die jullie nauw aan het hart liggen. Denk aan gisteren, plan naar morgen en geniet van vandaag! Vele fijne camperavonturen toegewenst in 2024!

Lees meer »

Mooie filmpjes najaarstreffen Miekeshof

Eind september trokken we naar het Miekeshof in Nederland voor ons najaarstreffen. We konden genieten van mooi weer, gezellig samenzijn, leuke activiteiten en lekker eten. We bezochten volgens inschrijving, de basiliek van de Heilige Agatha en Barbara, Museum in " 't Oude platteland" en Brouwerij " 't Meuleneind" Het avondeten op zaterdag en het ontbijt dat werd gemaakt door het Miekeshof was dik in orde. Wil je ook een snuifje van de sfeer opsnuiven bekijk dan de vlogs van Casa Caballero en van Ons Delfin of bekijk onze foto - en videopagina

Lees meer »

Vakantie!

We wensen iedereen een fijne , veilige vakantie met leuke avonturen waar leuke herinneringen worden gemaakt om te koesteren.

Lees meer »

Weegacties 2023

De drie weegacties voor dit jaar zijn voorbij. Heel wat mobilhomes maar ook caravans zijn gewogen. Het merendeel kreeg goed nieuws en kan met een gerust hart weer de baan op of misschien liever op vakantie.  Voor sommige was het misschien een totale verrassing dat ze over hun gewicht zaten terwijl er andere waren die blij maar zeker ook verrast waren dat ze nog gewicht over hadden.

Lees meer »

Verkeersveiligheid en preventieve acties

Als een VZW die zich toespitst op campers en natuurlijk hun bestuurders die steeds met een meestal nogal groot en zwaar voertuig onderweg zijn vinden we het belangrijk om regelmatig de aandacht te vestigen op verkeersveiligheid.

Lees meer »