Laatste weetjes...

Het nieuwe werkjaar is van start!

De eerste maand van het jaar is voorbij en ons eerste activiteit komt eraan. Ons Valentijnstreffen is reeds volzet maar niet getreurd, er staat nog veel op de agenda's. Klik hier door naar de agenda's om alvast de datums en locaties te bekijken:  https://www.camperfriends.be/agenda 

Het eerste ontmoetingsweekend dat plaats vindt in de maand maart staat ook al open voor inschrijving en weldra volgen er nog nog een aantal activiteiten die open komen voor inschrijving.
Houdt dus zeker de website in de gaten als je nieuwsgierig bent en er bij wil zijn op één van onze gezellige bijeenkomsten.

Wij heten je alvast van harte welkom!

Lees meer »

Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid is een belangrijk maatschappelijk thema. Omdat wij allemaal met een voertuig (camper) rijden die groter is dan een gewone personenwagen willen we in bijzonder de dode hoek onder de aandacht brengen. 

Dode hoeken zijn die ruimten rond een voertuig die de chauffeur vanuit het voertuig niet kan waarnemen. Ze worden ook wel blinde hoeken genoemd. Een dode hoek kan tot levensgevaarlijke situaties leiden.

Wees je bewust dat niet alles zichtbaar is vanuit je positie als bestuurder. Let extra op op plaatsen waar veel kinderen rondfietsen of rondlopen (zoals op camping, camperplaatsen) en pas dan ook je snelheid aan.

Op ons volgende treffen (30 september, 1- 2 oktober 2022) willen we hier dan ook extra aandacht aan besteden. De grote verkeersquiz ter opfrissing van  onze verkeersregels en speciale aandacht voor de dode hoek via de module VR - brillen van het VSV (deze toont hoe één en dezelfde situatie als fietser en als vrachtwagenbestuurder ervaren wordt).

Lees meer »

Prettige vakantie!!

Het Camperfriendsteam wenst iedereen een fijne zomervakantie toe met veel leuke avonturen !

Houd onze website in de gaten want gedurende de zomervakantie stellen we de inschrijvingen open voor het volgende ontmoetingstreffen begin september! 

Lees meer »

Ondersteuning van andere activiteiten

Naast onze reeds gekende treffens en ontmoetingsweekends bieden we ook nog ondersteuning aan bij diverse activiteiten en gelegenheden zoals opendeurdagen, beurzen en preventieve weegacties van de Federale politie. Op deze dagen en daarbuiten ook informeren we je graag over onze werking, vragen die opduiken rond het rijden, leven met de camper alsook eventuele oplossingen rond gewichtsproblematiek. In de nabije toekomst kan je ons terug vinden op de volgende activiteiten (zie de affiches). Meer info rond deze dagen vindt je ook terug in onze agenda https://www.camperfriends.be/agenda/agenda-andere-activiteiten 
Natuurlijk kan je blijven je vragen stellen op de Facebook - groep of via mail naar info@camperfriends.be 

Lees meer »

Agenda's activiteiten

Wist je dat we naast de agenda voor treffens en ontmoetingsweekends ook nog een agenda hebben voor de andere activiteiten die we ondersteunen? 
Bekijk daarom ook geregeld onze website en zijn agenda's waar je onze aanwezigheid op opendeurdagen, infodagen van de federale politie en andere terug vindt.

Lees meer »

Ons nieuwe werkjaar is van start!

Zoals vanouds zijn we achter de schermen terug hard aan het werk om een mooi programma voor dit werkjaar samen te boxen. 
Hopelijk hebben we niet teveel last van corona dit jaar. 
Houd geregeld onze website in de gaten en onze agenda's om op de hoogte te blijven van de activiteiten. Alle datums voor treffens en ontmoetingsweekends zijn reeds bekend. Aanvulling van de locatie en verdere info wordt op regelmatige basis aangevuld.

We hopen jullie regelmatig te mogen verwelkomen.

Groetjes
Het Camperfriendsteam

Lees meer »

Prettige feesten!

Toegegeven 2021 was nog steeds niet wat het moest zijn… Daarom wensen we jullie voor 2022 een jaar waarin gezondheid, liefde en plezier centraal staan!

Een jaar waarin we alle gezellig kunnen genieten van samenzijn, leuke avonturen en vooral veel camperreizen.

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022 toegewenst!

Lees meer »

Camperfriendsleden jagen hun droom na

 

Rudi & Saskia gekend van RDH – services (camperonderhoud) en vorige treffens hebben ondertussen hun droom nagejaagd en hebben een camping/camperplaats “Domaine de Villateux” met gîte (4 personen) geopend in Terjat Frankrijk.

  

Lees meer »

Ledenvoordeel

WANDSCHOORSTEENSCHILD voor ALDE of TRUMA.GRATIS aangeboden voor de betalende leden van de vzw Camperfriends jaargang 2021.

Het wandschoorsteenschild wordt gebruikt om matte vlekken op de lak van de camper te voorkomen. Ook bescherming bij vorst tegen ijskegels op de rand van de camper.

Leden kunnen voor een afspraak om deze op te halen of te verzenden een mail zenden naar peggy@camperfriends.be en vermeld TRUMA of ALDE voor het juiste model. Enkel geldig bij opvragen voor einde 2021.

Deze zijn ook te koop aan een prijs van 7€ exclusief verzendingskosten via onze webshop: https://www.camperfriends.be/webshop

Lees meer »

Kamperen in winterse omstandigheden

Gezien de sneeuwval van dit weekend en de winterse omstandigheden die nog even aanhouden even wat aandachtspunten waar we moeten op letten bij het op pad gaan met onze camper in de volgende dagen.

Winterbanden zijn nuttig van zodra de temperatuur onder de 7°C zakt. Het rubber van de winterbanden is aangepast aan de winterse omstandigheden waardoor deze zorgen voor een betere wegligging.

Belangrijke voordelen:

- de remafstand wordt korter.

- water wordt beter afgevoerd.

- winterbanden zijn voorzien van lamellen of fijne inkepingen in het bandoppervlak waarmee de band zich kan vastklampen aan een besneeuwde ondergrond.

Sneeuwvrij maken van de camper.

Éénmaal geïnstalleerd en je ontdekt 's morgens een dik pak sneeuw op de camper? Dan kan je aan het werk! Voor dakoppervlakken kan je een borstel gebruiken op een telescoopsteel om het voertuig volledig sneeuwvrij te krijgen.

Automatische trapjes laat je beter ingeklapt. Bij uitbreiding zelfs alles met tandwielen. In winterse omstandigheden kan water dat tussen de bewegende delen zit ,bevriezen. Wanneer je dan deze bedient kan er schade ontstaan aan de motor of de tandwielen.

Voorkom bevriezing van de vuilwatertank: In een groot deel van de campers is de vuilwatertank niet geïsoleerd of verwarmd wat ervoor zorgt dat bij vriesweer de tank kan bevriezen. In dat geval is het beter om de afvoerklep open te laten en er een ondiepe emmer of kom onder te plaatsen. Zo kan het afvalwater, al dan niet in ijsvorm afgevoerd worden

Bijvullen van de watertank doe je wanneer de verwarming reeds een tijd heeft gedraaid in de camper. Bij een temperatuur minder dan 5 graden opent de antivriesbeveiliging en loopt het water weg onder de camper. De verwarming van je camper loopt gelijk met de waterleiding om de kans op bevriezen te verminderen. 

Verwarming laat je best continu aanstaan om problemen met de waterleidingen te vermijden. Zet je de verwarming tussendoor toch uit, houd er dan rekening mee dat het meerdere uren kan duren voor je camper terug op temperatuur is. 
Let op met elektrische vuurtjes in verband met brandgevaar. De TRUMA-, ALDE of WEBASTO -verwarming van je camper is specifiek geplaatst en uitgerekend hiervoor.

Gebruik bij voorkeur propaangas om te verwarmen en te koken. Dit type gas werkt tot een temperatuur van -40°C. Is het nog kouder dan zal het vloeibaar gemaakte gas niet langer gasvormig zijn (komt in Europa zelden voor). Andere types gas zoals LPG kunnen vast worden bij lagere temperaturen en worden dus niet meer verbrand.

Om het uitvallen van de verwarming te voorkomen begin je best met 2 volle gasflessen. Als je een automatisch schakelsysteem hebt, ben je in het voordeel omdat niemand ’s nachts eruit hoeft om de lege gasfles af – en de volle aan te koppelen. Een echte comfortwinst.

De koude temperaturen brengen uitdagingen met zich mee voor de stroomvoorzieningen. In de winter wordt meestal meer elektriciteit verbruikt. De verwarming, verlichting en de tv staan gewoon vaker aan. Standaard ingebouwde boordaccu’s raken dan snel leeg. Zonnepanelen zorgen voor geen of heel weinig rendement in winterse omstandigheden waardoor een netaansluiting op de kampeer- of camperplaats bijna onmisbaar is.

Behandel deurrubbers van tevoren tegen vastvriezen met speciale stiften of talkpoeder.

Isolatiematten kunnen ook hun nut bewijzen. Vooral bij de meestal slecht geïsoleerde stuurcabine kan het gebruik van thermomatten een groot verschil in warmte geven. Er bestaan thermomatten die je op de vloer kan leggen in de stuurcabine alsook thermische gordijnen die tussen het dashboard en de stoelen worden gespannen. Ook voor de achterdeuren van een buscamper en zelfs voor hefdaken zijn thermomatten en – hoezen beschikbaar om te isoleren.

Vergeet vooral niet te genieten van de lekkere winterwandeling en de warme chocomelk, thee of koffie achterna. 

Lees meer »

Het nieuwe werkjaar is van start!

De eerste maand van het jaar is voorbij en ons eerste activiteit komt eraan. Ons Valentijnstreffen is reeds volzet maar niet getreurd, er staat nog veel op de agenda's. Klik hier door naar de agenda's om alvast de datums en locaties te bekijken:  https://www.camperfriends.be/agenda 

Lees meer »

Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid is een belangrijk maatschappelijk thema. Omdat wij allemaal met een voertuig (camper) rijden die groter is dan een gewone personenwagen willen we in bijzonder de dode hoek onder de aandacht brengen. 

Lees meer »

Ondersteuning van andere activiteiten

Naast onze reeds gekende treffens en ontmoetingsweekends bieden we ook nog ondersteuning aan bij diverse activiteiten en gelegenheden zoals opendeurdagen, beurzen en preventieve weegacties van de Federale politie. Op deze dagen en daarbuiten ook informeren we je graag over onze werking, vragen die opduiken rond het rijden, leven met de camper alsook eventuele oplossingen rond gewichtsproblematiek. In de nabije toekomst kan je ons terug vinden op de volgende activiteiten (zie de affiches). Meer info rond deze dagen vindt je ook terug in onze agenda https://www.camperfriends.be/agenda/agenda-andere-activiteiten Natuurlijk kan je blijven je vragen stellen op de Facebook - groep of via mail naar info@camperfriends.be 

Lees meer »

Agenda's activiteiten

Wist je dat we naast de agenda voor treffens en ontmoetingsweekends ook nog een agenda hebben voor de andere activiteiten die we ondersteunen? Bekijk daarom ook geregeld onze website en zijn agenda's waar je onze aanwezigheid op opendeurdagen, infodagen van de federale politie en andere terug vindt.

Lees meer »

Ons nieuwe werkjaar is van start!

Zoals vanouds zijn we achter de schermen terug hard aan het werk om een mooi programma voor dit werkjaar samen te boxen. Hopelijk hebben we niet teveel last van corona dit jaar. Houd geregeld onze website in de gaten en onze agenda's om op de hoogte te blijven van de activiteiten. Alle datums voor treffens en ontmoetingsweekends zijn reeds bekend. Aanvulling van de locatie en verdere info wordt op regelmatige basis aangevuld.

Lees meer »

Prettige feesten!

Toegegeven 2021 was nog steeds niet wat het moest zijn… Daarom wensen we jullie voor 2022 een jaar waarin gezondheid, liefde en plezier centraal staan!

Lees meer »

Ledenvoordeel

WANDSCHOORSTEENSCHILD voor ALDE of TRUMA.GRATIS aangeboden voor de betalende leden van de vzw Camperfriends jaargang 2021.

Lees meer »

Kamperen in winterse omstandigheden

Gezien de sneeuwval van dit weekend en de winterse omstandigheden die nog even aanhouden even wat aandachtspunten waar we moeten op letten bij het op pad gaan met onze camper in de volgende dagen.

Lees meer »