Laatste weetjes...

Vakantievoorbereiding: op reis met de camper

De vakantieperiode komt er terug aan. Je kan het ganse jaar op vakantie? Of je bent nog steeds aan het werk. Maakt niet uit. Om onaangename verrassingen te vermijden is het interessant om een minimum aan vakantievoorbereiding te doen. Ga bewust op vakantie en geniet.

 

Check alvast volgende zaken:

 • Specifieke verkeersregels/ regelgeving van toepassing op je voertuig in het land waar je heen gaat of doorreist. Zijn er specifieke milieuzones of beperkingen waarmee we rekening moeten houden met ons voertuig (stickers, vergunningen,...)
 • Eventuele inreisbeperkingen
 • Regels rond medicatie of specifieke producten meenemen.
 • Reis je met een huisdier zorg voor de correcte inentingen en heb het dierenpaspoort bij. Controleer of het dier in land van doorreis of bestemming toegestaan is.
 • Zijn alle noodzakelijke verzekeringen betaald? Wat zijn de contactgegevens, dat bij nood je niet moet beginnen zoeken of rondbellen
 • Maak een digitale kopie van belangrijke documenten zoals je pasport, identiteitskaart, boorddocumenten en mail deze naar jezelf zodat je bij verlies of diefstal duidelijk kan aangeven wat je mist en terug moet aanvragen. 
 • Is de bandenspanning in orde, alle nodige vloeistoffen op peil van het voertuig, is de keuring in orde?
 • Gewicht; voldoe ik aan de maximum belading regels voor mijn voertuig/ rijbewijs.
 • Houd rekening met zware en scherpe voorwerpen die uit de bovenkastjes op een kwetsbare ondergrond kunnen vallen, zoals de glazen afdekplaten van fornuis en gootsteen. Berg losse spullen op, zodat ze bij een noodstop niet door de camper vliegen.
 • ...

 

WE WENSEN IEDEREEN ALVAST EEN PRETTIGE VAKANTIE TOE!

Lees meer »

Tevreden terugblikken, korte vooruitblik

De eerste helft van het jaar 2024 zit er al bijna terug op.

Even een korte terugblik:

 • Valentijn aan de zee in het zonnige Middelkerke.
 • Een geslaagde camperelfstedentocht met een leuke groep van 20 campers.
 • Pinksterweekend bij lafaitafondue. Lekker gegeten, gedronken, gedanst ondanks het mindere weer

Deze activiteiten zijn ook nog aangevuld met onze aanwezigheden op een aantal opendeurdagen van camperzaken.

Naar het einde van dit voorjaar toe en het komende najaar blikken we alvast nog even vooruit ook.

Om het voorjaar te besluiten hebben we nog "Zomergem On The Move" op het programma staan.
Een voertuigenstoet die uitgaat tijdens de kermis. Omdat men nog geen campers in de stoet mogen ontvangen heeft, werden we gevraagd of we dit niet wilden mee ondersteunen. Omdat we niet zomaar half werk doen, hebben we er een heus treffen van gemaakt. Bekijk alvast het programma via onze website of socials.

Wie nieuwsgierig is, wenst in te schrijven voor een event kan terecht op onze website bij agenda (voor het najaar zijn de datums van de events ook al beschikbaar): https://www.camperfriends.be/agenda/agenda-treffens-2024

Vergeet zeker ook niet een kijkje te nemen op onze foto en videopagina om een tipje van de sluier te zien hoe onze events verlopen of om leuke herinneringen op te halen. https://www.camperfriends.be/foto-en-video

 

Lees meer »

Vrolijk Pasen en een leuke vakantie voor iedereen toegewenst!

Dit jaar wijken we af van onze traditie om samen met de Camperfriends Pasen te vieren tijdens het verlengde Paasweekend.
In plaats daarvan trekken we deze paasvakantie erop uit met een groep van 20 campers om de camperelfstedentocht te rijden. De inschrijvingen zijn hiervoor al afgesloten. Via de Facebookpagina en Instagram zullen er vast wel foto's verschijnen van de trip voor de geïnteresseerden die wensen te volgen.

Houdt onze website in de gaten regelmatig hebben we bijeenkomsten. Na de camperelfstedentocht hebben we dit voorjaar nog een treffen met Pinksteren en in eind juni gepland. 

Lees meer »

Werkjaar 2024 is goed gestart!

Voor wie we nog niet mochten ontmoeten of horen wensen we jullie als nog een SUPER GEZELLIG, AVONTUURLIJK, LEUK,.... camperjaar toe!

Met het eerste treffen van het jaar reeds achter de rug kijken we alvast vooruit naar de rest van wat een leuk en veelbelovend jaar belooft te worden. Voor de nieuwsgierigaards de foto's van het eerste treffen "Cupido" staan reeds online: https://www.camperfriends.be/foto-en-video
Jullie kunnen gerust ook naar de foto's van de activiteiten van de vorige jaren eens zien om een idee te krijgen van de activiteiten, plezante vibe,... of om gewoon herinneringen op te halen


De agenda kunnen jullie online volgen op onze website: https://www.camperfriends.be/agenda

De Camper elfstedentocht is helaas al volzet maar wees niet ongerust er volgen nog activiteiten.
Van zodra het programma volledig rond vindt je dit op de agenda en kan je inschrijven. 

Lees meer »

Prettige feestdagen en een goed jaareinde!

Het bestuur van Camperfriends wenst jullie allemaal fijne feestdagen omringd met de mensen die jullie nauw aan het hart liggen. 
Denk aan gisteren, plan naar morgen en geniet van vandaag! 
Vele fijne camperavonturen toegewenst in 2024!

Lees meer »

Mooie filmpjes najaarstreffen Miekeshof

Eind september trokken we naar het Miekeshof in Nederland voor ons najaarstreffen. 
We konden genieten van mooi weer, gezellig samenzijn, leuke activiteiten en lekker eten.
We bezochten volgens inschrijving, de basiliek van de Heilige Agatha en Barbara, Museum in " 't Oude platteland" en Brouwerij " 't Meuleneind" 
Het avondeten op zaterdag en het ontbijt dat werd gemaakt door het Miekeshof was dik in orde. 
Wil je ook een snuifje van de sfeer opsnuiven bekijk dan de vlogs van Casa Caballero en van Ons Delfin of bekijk onze foto - en videopagina

Lees meer »

Verlengen lidmaatschap in 2024 + cadeautje voor 5 - jarig bestaan

Lieve camperfriends,

 

Volgend jaar (2024) bestaan we 5 jaar en dat vieren we!

 

Allen die aanwezig waren op het laatste treffen bedankt voor het fijne weekend. Volgend jaar komen we met onze nieuwe werkwijze aan. Vanaf heden is het mogelijk om de nieuwe lidkaart te bestellen. Voor de leden die reeds 5 jaar lid zijn hebben we een gratis geschenk. Dit zijn leden waarbij het lidnummer begint met 2019. anderen betalen daarvoor 2,5 euro voor 4 jaar lid, 5 euro voor 3 jaar lid zijn, 7,5 bij twee jaar en 10 bij 1 jaar dus lidnummer startend met 2023 dan.

Het geschenk wordt voor iedereen gepersonaliseerd. De prijs is excl verzending. Liefst eens ophalen bij het bestuur.

We bedanken Carolien Vg voor het mooie ontwerp en het vele werk in de toekomst om ze te maken.

Lees meer »

Bye bye vakantie, ... of toch niet?

Dag vakantie,

de dagelijkse ratrace hervat. School, werk, oppas zijn of zoeken. Vanaf 1 september gaan de meesten terug in een volledig ander regime leven. 

Vanaf 1 september hebben we ook op regelmatige basis terug een aantal evenementen gepland. Dus helemaal bye bye vakantie is het niet. Op onze treffens en ontmoetingsweekends kan je toch een beetje het vakantiegevoel terug vinden. 
Heb je interesse om een event mee te doen? Kijk gerust even naar onze agenda op de website bij treffens of ontmoetingsweekends. Regelmatig worden de programma's aangevuld. https://www.camperfriends.be/agenda

 

Hebben jullie opmerkingen of suggesties om onze werking te verbeteren. Ken je een locatie die geschikt zou zijn? Laat het ons weten via info@camperfriends.be of hieronder bij de reacties. 

 

Lees meer »

Vakantie!

We wensen iedereen een fijne , veilige vakantie met leuke avonturen waar leuke herinneringen worden gemaakt om te koesteren.

 

Achter de schermen blijven we bezig dus kom regelmatig eens kijken naar onze website om op de hoogte blijven.
Vanaf begin september vliegen we er dan hopelijk uitgerust terug in!

 

Lees meer »

Sfeer opsnuiven of even de herinneringen bovenhalen?

Even terug mijmeren naar het treffen waar je aan deelnam? De nostalgie van de goede tijd die je beleefde o f even de sfeer opsnuiven van een treffen van de Camperfriends? 

Onze foto en videopagina is terug een aantal albums rijker geworden.

Wens je ook eens deel te nemen of terug te deel te nemen bekijk dan zeker regelmatig de agenda op onze website . Vanaf september zijn er terug een aantal bijeenkomsten gepland. Van zodra de programma's rond zijn komen ze beschikbaar voor inschrijven.

Heb je tips voor locaties of activiteiten laat het ons gerust weten.
We staan altijd open voor initiatieven om het camperleven aangenamer te maken.

 

Lees meer »

Vakantievoorbereiding: op reis met de camper

De vakantieperiode komt er terug aan. Je kan het ganse jaar op vakantie? Of je bent nog steeds aan het werk. Maakt niet uit. Om onaangename verrassingen te vermijden is het interessant om een minimum aan vakantievoorbereiding te doen. Ga bewust op vakantie en geniet.

Lees meer »

Vrolijk Pasen en een leuke vakantie voor iedereen toegewenst!

Dit jaar wijken we af van onze traditie om samen met de Camperfriends Pasen te vieren tijdens het verlengde Paasweekend. In plaats daarvan trekken we deze paasvakantie erop uit met een groep van 20 campers om de camperelfstedentocht te rijden. De inschrijvingen zijn hiervoor al afgesloten. Via de Facebookpagina en Instagram zullen er vast wel foto's verschijnen van de trip voor de geïnteresseerden die wensen te volgen.

Lees meer »

Werkjaar 2024 is goed gestart!

Voor wie we nog niet mochten ontmoeten of horen wensen we jullie als nog een SUPER GEZELLIG, AVONTUURLIJK, LEUK,.... camperjaar toe!Met het eerste treffen van het jaar reeds achter de rug kijken we alvast vooruit naar de rest van wat een leuk en veelbelovend jaar belooft te worden. Voor de nieuwsgierigaards de foto's van het eerste treffen "Cupido" staan reeds online: https://www.camperfriends.be/foto-en-videoJullie kunnen gerust ook naar de foto's van de activiteiten van de vorige jaren eens zien om een idee te krijgen van de activiteiten, plezante vibe,... of om gewoon herinneringen op te halen

Lees meer »

Prettige feestdagen en een goed jaareinde!

Het bestuur van Camperfriends wenst jullie allemaal fijne feestdagen omringd met de mensen die jullie nauw aan het hart liggen. Denk aan gisteren, plan naar morgen en geniet van vandaag! Vele fijne camperavonturen toegewenst in 2024!

Lees meer »

Mooie filmpjes najaarstreffen Miekeshof

Eind september trokken we naar het Miekeshof in Nederland voor ons najaarstreffen. We konden genieten van mooi weer, gezellig samenzijn, leuke activiteiten en lekker eten. We bezochten volgens inschrijving, de basiliek van de Heilige Agatha en Barbara, Museum in " 't Oude platteland" en Brouwerij " 't Meuleneind" Het avondeten op zaterdag en het ontbijt dat werd gemaakt door het Miekeshof was dik in orde. Wil je ook een snuifje van de sfeer opsnuiven bekijk dan de vlogs van Casa Caballero en van Ons Delfin of bekijk onze foto - en videopagina

Lees meer »

Vakantie!

We wensen iedereen een fijne , veilige vakantie met leuke avonturen waar leuke herinneringen worden gemaakt om te koesteren.

Lees meer »