Home » Reisverhalen » Frankrijk

Frankrijk

Gepubliceerd op 23 augustus 2020 om 20:33

Weekendje Frankrijk 7 – 9 augustus 2020

Door de corona willen we het niet te ver van huis gaan zoeken. Net buiten de landsgrens van België vinden we bij grote broer Frankrijk, Charlesville – Mézières. Een charmant stadje in meerdere delen gesplitst door de Maas.

Gezien het warme weer kiezen we deze maal voor een camping met elektriciteitsvoorziening zodat de airco kan draaien. Handig is ook de Wifi die voor handen is voor onze zoon. Deze is aangeboden door het departement maar beslaat niet de volledig camping. Handig is wel dat in het stadje op diverse plaatsen er hierdoor ook Wifi voor handen is.

Bij camping Mont Olympe vinden we ons plaatsje aan de schaduwzijde. Naast de camping is een camperplaats zonder voorzieningen voor wie niets nodig heeft.

Een subtropisch zwembad is op wandelafstand en voor het stadje te bezoeken dienen we de brug over het water (Maas) over te wandelen. Op nog geen km wandelen komen we in het stadje met als hoogtepunt “La Place Ducale” en de winkelstraten. Op de Place Ducale en de diverse zijstraten van de winkelstraat vind je meerdere leuke eetgelegenheden.

Eva Van Landeghem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.