Met de camper naar Groot – Brittanië na de Brexit

Gepubliceerd op 6 januari 2021 om 20:16

Zoals de meesten onder ons nu wel al weten heeft het Verenigd Koninkrijk, Europa verlaten door middel van een zogenaamde Brexit. Dit heeft enkele gevolgen voor ons als reiziger afkomstig uit de Europese Unie.

Concreet kan je tot 1 oktober 2021 het Verenigd Koninkrijk bezoeken met een geldige Europese ID – kaart en heb je geen extra visum nodig.

Na 1 oktober 2021 is de identiteitskaart geen geldig reisdocument meer en kan je het land enkel maar bezoeken met een paspoort dat geldig is tot en met de dag van je terugreis.

Als burger van de EU mag je reizen naar het Verenigd Koninkrijk voor vakanties en korte bezoeken zonder een visum. In de meeste gevallen staat er een beperking van maximum 6 maanden op.

 

 

De komende maanden moet nog heel wat uitgeklaard worden rond wederzijdse gezondheidszorg, binnenbrengen van huisdieren,… .

Voor de laatste wijzigingen en bepalingen waar je moet aan voldoen check je altijd de volgende website:https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-as-an-eu-eea-or-swiss-citizen

Verdere uitleg in het Nederlands kan je ook altijd vinden op volgende site: https://www.visitbritain.com/nl/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/reizen-naar-groot-brittannie-na-brexit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.