Camperfriends gaat campermealen

Gepubliceerd op 7 december 2020 om 06:07

Eva, Kris en Jelto zijn speciaal vanuit Maldegem in Oost-Vlaanderen naar de Kempen gereden voor een lekker diner van De Bouwelhoeve. “Het smaakt heerlijk in onze camper.”  — © Joris Herregods

Coronaproof met de camper op restaurant op 40 locaties in de provincie

GROBBENDONK - 

“Varkenshaasje met peperroomsaus voor Kris, scampi voor onze zoon Jento en hertenfilet met portosaus voor mezelf. Smaakt heerlijk in onze camper.” Eva Van Landeghem en haar gezin zijn gisteren vanuit het Oostvlaamse Maldegem naar De Bouwelhoeve in Grobbendonk gereden. Getipt door de splinternieuwe en al populaire website Campermeal.be

Karin Vanheusden

Half oktober heeft Delfien Vandenbroeke, chef en zaakvoerster van restaurant De Combi in Oostende, Campermeal.be gelanceerd. Vandaag telt de website bijna 1.700 leden, waarvan 165 restaurants. Allemaal stellen ze hun parking open voor campers, bij ongeveer de helft is overnachting ook mogelijk. Een ideale formule voor wie een camper heeft en coronaproof op restaurant wil, want de restaurants bieden, zonder verplichting, ontbijt-, lunch- en dinergerechten aan die geleverd of afgehaald kunnen worden.

 

Delfien Vandenbroeke, initiatiefneemster van Campermeal.be.  — © Joris Herregods

“Tijdens de eerste lockdown is het idee gerijpt”, vertelt initiatiefneemster Delfien Vandenbroeke. “Alle restaurants, dus ook het onze, waren dicht en ik had echt geen zin om te koken. We zijn dan met onze camper een dorp verder gereden om frietjes te eten op de parking van de frituur. Super gezellig, met het hele gezin. Half oktober heb ik de website campermeal.be gelanceerd. Ik had nooit kunnen denken dat het zo’n vaart zou lopen. Er is intussen ook interesse uit Wallonië en Nederland.”

Geen kampeerplaats

In de provincie Antwerpen hebben bijna veertig restaurants zich aangemeld op campermeal.be. Danny Rijmenans van brasserie Pot au Feu in Schoten bijvoorbeeld. “Ik kan beschikken over een parking van 150 plaatsen, dus perfect voor een vijftigtal campers. Met de gasten moet ik wel afspreken dat ze om 10u vertrekken, want de parking wordt ook gebruikt door onder meer Hubo en Kringwinkel. Campermeal is een schitterend idee, want we waren toch al bezig met takeaway. En alle kleine beetjes helpen ons door dit sombere coronajaar. Voor de campers wil ik zelfs een apart menu samenstellen met een warm voorgerechtje. Dit weekend heb ik geen reservaties, mijn vrouw moet bevallen. Maar voor kerst heb ik al een drietal campers die gereserveerd hebben.”

Brasserie De Kolonie in Sint-Job heeft sinds zijn aanmelding bij Campermeal twee weken geleden al negentien campers te gast gehad. “We willen geen kampeerplaats worden, maar drie tot vier campers per dag maken wel een interessant verschil”, zegt uitbater en chef Rudi Malfait. “Ik heb doorgaans op zaterdag een tiental bestellingen voor takeaway, dus als Campermeal dat aantal kan verhogen, is dat mooi meegenomen. Ook interessant: eigenaars van campers bestellen gemakkelijker een hele menu, dat doen andere klanten meestal niet.”

Pauzeknop

In Grobbendonk hebben chef Eddy De Koning en zijn vrouw Nadine Coppens van De Bouwelhoeve een vijftal campers te gast gehad op hun ruime parking. Ook voor hen zijn alle extra’s welkom. “Ik heb dit jaar een half miljoen euro minder omzet gedraaid”, zegt Eddy De Koning. “En 14.000 euro geïnvesteerd in een verwarmd terras dat ik op 19 oktober heb moeten sluiten. Met ontbijten bij, die zijn heel populair, verkopen wij nu per weekend een 150-tal afhaalmaaltijden. Dat lijkt veel, maar dat is nog maar 20% van wat ik pre-corona verkocht. Ik was dus meteen gewonnen voor dit initiatief.”

Eddy De Koning en Nadine Coppens van de Bouwelhoeve.  — © Joris Herregods

Eva Van Landeghem, haar man Kris D’Haeyere en zoon Jelto trekken er om de week met hun camper op uit. Ze zijn echt begeesterd door het camperleven en hebben in 2017 de vzw Camperfriends, met intussen twaalfduizend leden, opgericht. Zaterdagmiddag zijn ze vanuit Maldegem naar de Kempen gereden. “We laten ons meestal inspireren door de menu’s van de restaurants”, zegt Kris D’Haeyere. “Zo hebben we al zeer smakelijke ontdekkingen gedaan. We zijn zelfs eens vijf kilometer verder gereden voor een côte à l’os. We zijn gewoon mensen die heel graag uit gaan eten en deze formule komt daar in coronatijden helemaal aan tegemoet. En omdat we kunnen overnachten en dus niet meer moeten rijden, kan ik ook genieten van een glas wijn.”

In de keuken van de Bouwelhoeve worden de maaltijden zorgvuldig voorbereid, vooraleer een campergast ze aan de toog komt ophalen.  — © Joris Herregods

Hoewel ze in de namiddag al elk een flinke wafel met het heerlijke ijs van De Bouwelhoeve op hebben, staan Eva en Kris om 18u klaar om hun diner op te halen bij chef Eddy. “Onze camper is mijn pauzeknop”, zegt Eva. “Het is altijd wat gedoe voor we weg zijn, maar eens de motor draait kom ik tot rust. Als de restaurants verplicht moeten sluiten, rijden we dus met plezier met ons ‘huis’ naar de restaurants. Ze kunnen vandaag alle steun gebruiken. En chef, doe nog maar drie ontbijten voor morgenvroeg negen uur.” 

www.campermeal.be

www.camperfriends.eu

 

Artikel verschenen in de Gazet Van Antwerpen op 7 december 2020

 

Reactie plaatsen

Reacties

Karl Ennaert
3 jaar geleden

Prachtig initiatief nog eens mooi in de verf gezet!

. Geert Vermeiren
3 jaar geleden

Leuk initiatief in coronatijd.
Wij zijn reeds 12 jaar fervente campergebruikers.
In 2020 zijn we zoals iedereen gekortwiekt in onze buitenlandse camperplannen.
Door campermeal blijven we dit jaar niet op onze honger zitten.
Geert Vermeiren
Mol