Terug op weg met de camper na de "lockdown"

Gepubliceerd op 3 juni 2020 om 16:53

Niets zo coronaproof als een camper maar dat wil niet zeggen dat we zomaar zorgeloos kunnen gaan reizen met onze camper. Hier vindt je alvast enkele praktische richtlijnen.

Let op vanaf 8 juni tot en met 15 juni zijn enkel meerdaagse uitstappen toegestaan in België.

Vanaf 15 juni heropent België de grenzen van en naar de landen die behoren tot de Europese Unie - inclusief het Verenigd Koninkrijk - en de andere 4 "Schengen" -landen. "Houd er echter rekening mee dat elk land voor zich beslist de grenzen te openen en onder welke voorwaarden ze dat doen."

Eerst en vooral waar kunnen we heen in tijden van Corona?

De situatie per land wijzigt voortdurend. Voor de meest actuele informatie kregen we volgende tip van de federale wegpolitie: bellen naar het Belgisch consulaat van het land waar je heen wil. Deze beschikken altijd over de meest actuele informatie. Ook de pagina van het ministerie van Buitenlandse zaken zou up to date moeten zijn. 

https://diplomatie.belgium.be/nl

Om geen verrassingen tegen te komen raden we je aan om even te bellen naar de plaats waar je heen gaat om te reserveren of te luisteren of er plaats is.

Hoe gaat het er nu in praktijk aan toe op de camping of camperplaats?

Net zoals overal dien je voldoende afstand te houden (social distancing 1,5m) tot mensen die niet tot je gezin behoren. Houd rekening dat niet alle faciliteiten op de camping of camperplaats zoals sanitair beschikbaar zullen zijn.

Welke maatregelen/ extra’s kan je voorzien als je op pad gaat met je camper?

  • Plastic handschoenen: voor het tanken of ledigen toilet enz
  • Handgel met een minimaal gehalte van 70% alcohol voor ingeval je je handen niet kunt wassen. Wees hier wel voorzichtig mee. Omwille van het lichtontvlambaar zijn van de gel raden we aan deze in de koelkast te bewaren om het verdampen van de alcohol tegen te gaan.
  • Drinkwater in flessen voor koffie/thee – dit maakt je minder afhankelijk van je watertank omdat je door de gesloten horeca meer zult drinken in je eigen mobiele huisje.
  • Mondmaskers (zeker ook een must als je het openbaar vervoer zou willen gebruiken daar blijft het nog steeds verplicht!)

Reactie plaatsen

Reacties

Laura Jense - Debock
4 jaar geleden

En vooral niet te vergeten ,,,De Mondkapjes ,,
Ingeval toch vergeten ,de Camperfriends kunnen u er ter plaatse van voorzien !! En mooi zijn ze hoor !👍😉🍀