Weegacties 2023

Gepubliceerd op 3 mei 2023 om 17:16

De drie weegacties voor dit jaar zijn voorbij. Heel wat mobilhomes maar ook caravans zijn gewogen. Het merendeel kreeg goed nieuws en kan met een gerust hart weer de baan op of misschien liever op vakantie.  Voor sommige was het misschien een totale verrassing dat ze over hun gewicht zaten terwijl er andere waren die blij maar zeker ook verrast waren dat ze nog gewicht over hadden.

Problemen bij vastgestelde overladingen konden meestal opgelost worden na een goed gesprek. Zo losten er enkelen de overlading op door bv een trekhaak te plaatsen voor een aanhangwagen, andere lieten daarentegen wat minder water in hun tank waardoor het gewichtsprobleem opgelost was

Ook waren er enkele die even terug naar huis reden voor alles te herschikken of  dingen uit hun mobilhome/ caravan te halen om hun overgewicht te compenseren. Waarna ze zich  voor een tweede maal lieten wegen.

Voor mensen die een nieuwe mobilhome kopen is dit misschien een goede tip voor je een nieuw voertuig koopt. Kijk goed wat je koopt en dat je zeker bent dat wat je wil als maxima toegelaten massa ook daadwerkelijk is.

Om af te sluiten willen we vooral dit zeggen. Een weegactie is niet bedoeld om afgestraft te worden maar eerder voor jezelf een goed gedacht van wat je juist van gewicht  in je mobilhome/ caravan hebt zitten. Dus laat je niet afschrikken om je te laten wegen!. Hopelijk zien we jullie dan ook volgend jaar weer voor een leuke en vooral leerrijke weging!

 

Bijdrage door Carolien Van Gestel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.