Waarop moet je letten bij de aankoop van een camper !!

Het is zover, je gaat je eerste camper kopen. Maar waar moet ik op letten als ik een camper koop? Hoe kom je te weten of deze camper de juiste camper is? Heeft deze camper wel de juiste indeling? Wij proberen je te helpen met enkele checklists zodat jij met de juiste camper op reis kan.

Maak zeker een testrit

De camper kan dan nog zo mooi ogen toch kan deze camper verschrikkelijk slecht rijden. Laat je niet misleiden door de verkoper, als je geen testrit mag maken ... Ook merk je tijdens het rijden of er hier of daar iets niet in orde is. Zitten de stoelen goed tijdens het rijden, hoor je niets abnormaals aan de motor, is de koppeling niet versleten enz...

Waar laat je de camper na aankoop

Er zijn verschillende mogelijkheden om je camper te stallen. Thuis, bij vrienden in de schuur of huur je een camperstalling. Denk hierover vooraf goed na. In sommige gemeenten staat er een boete op als je hem op de straat parkeert, ook zijn er plaatsen waar de camper niet voor je huis mag blijven staan.

Neem een ervaren camperaar mee

Iemand die al veel met de camper op pad is geweest ziet veel meer gebreken aan de camper als jijzelf.

Hij bekijkt de indeling, de gewichten, de staat van de banden, enz..

Uzelf bent immers in de euforie dat dit voor u de beste en mooiste camper is die er bestaat, daardoor ga je minder gebreken zien.

Ziezo, met deze lijst kom je al een heel eind verder. Controleer zeer aandachtig al deze punten, zo voorkom je een miskoop. Let zeker op de gewichten, hier loopt een heleboel mis. Een camper met 200 a 300 kg laadvermogen ....

Spreek ook af met de verkoper hoe de keuring verloopt en vraag garanties als de keuring niet in orde is.

Druk hieronder een verkoopovereenkomst af.

 

Verkoopsovereenkomst Tussen Particulieren
PDF – 58,2 KB 1655 downloads