Courgettespaghetti a la putanesca

Ingrediënten voor 4 pers :

  • 2-3 courgettes (of courgetteslierten)
  • 75 g ansjovis
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 1 dl olijfolie
  • 75 g zwarte ontpitte olijven
  • 4 tomaten
  • 2 kipfilets
  • Peper en zout

Bereidingswijze :

  1. Spoel de kipfilet proper en dep goed droog
  2. Snij de kipfilets in fijne blokjes en bak ze goudbruin in de pan. Kruiden met kippenkruiden en houdt ze warm
  3. Pel de sjalotjes en snipper fijn
  4. Hak de kappertjes en olijven grof
  5. Snij de ansjovis in fijne reepjes
  6. Pel de tomaten, haal de pitjes eruit en hak het vruchtvlees grof
  7. Was de courgette, snij de uiteindes eraf en maak er, raps met een mandoline de spaghettislierten
  8. Wok de courgetteslierten net niet beetgaar
  9. Pel de knoflook, pers dit fijn
  10. Verhit wat olijfolie en stoof de knoflook, sjalot, ansjovis, kappertjes, olijven en tomaat toe en laat dit 5-10 minuten stoven. Wel dient regelmatig geroerd te worden!!
  11. Voeg de courgettespaghetti en de kippenblokjes toe, kruid met peper en zout en verhit nog even mee, verdeel over 4 borden en verdeel er de Parmezaanse kaas over

Recept van Anja Knaeps