De meest gebruikte APPS in de camper !!

Elke week, maand of jaar gaan we weer op pad met onze camper, of je nu in België of Nederland blijft, of je zoekt het wat verder richting Italië, Spanje of Portugal, een goede app kan je overal gebruiken. Een goede voorbereiding is je halve vakantie.

 

Op deze pagina gaan we het hebben over enkele handige apps die zeer populair zijn. Er zijn duizenden van deze apps maar we kunnen ze niet allemaal testen en bespreken.

Navigatie

De vakantie begint als je in de camper stapt, daarom moet je onderweg al relaxt zijn. Het verkeer is al een hele klus om in de gaten te houden, daarom is een goede navigatie app zeer belangrijk. Op sommige apps kan je de files bekijken, bij andere apps kan je dan weer grote wegen en autostrades uitschakelen. Er zijn ook apps waar je de lengte en het gewicht van de camper kan ingeven. Wat ook belangrijk is is het data-gebruik van de app. Kortom te veel om op te noemen. We bespreken een paar bekende van deze apps.

1. Google maps

Google maps is veruit de bekendste navigatie app die we kennen. Op de meeste toestellen staat de app al vooraf geïnstalleerd. 

Op de kaarten is veel info te vinden zoals restaurants, parkings enz... Deze plekken worden door gebruikers aangeleverd en is zeer handig.

Vanuit het zijmenu kan je zeer eenvoudig kaarten downloaden waarmee je achteraf makkelijk offline kan navigeren, maar om de info van een plekje te vinden moet je wel verbinding hebben met het internet. Hou er wel rekening mee dat je de kaart elke maand moet updaten en hoe groter de kaart hoe meer geheugen je nodig hebt op je toestel.

→ Download Google Maps in Google Play (gratis)

→ Download Google Maps in App store (gratis)

2. Sygic

Sygic is ook een populaire routeplanner. Sygic gebruikt de kaarten van Tom Tom. Je kan alle kaarten makkelijk downloaden in Sygic.

Sygic is zowel gratis als in een premium versie te verkrijgen. Het is een betrouwbare en stabiele routeplanner.

De eerste 7 dagen kan u van alle functie genieten, achteraf kan je de basisfuncties blijven gebruiken. Er komen jaarlijks enkele kaartupdates uit. Je kan ook offline navigeren.

De richtprijs is ongeveer 17 euro voor een levenslange licentie.

→ Download Sygic GPS Navigatie en Kaarten in Google Play (gratis)

→ Download Sygic in App store (gratis)

3. Waze

Waze is een navigatiesysteem waar de gebruikers de informatie aanleveren.

De app is een onderdeel van google, maar wel met veel nieuwe functies.

Je kan dus zelf ook files of wegwerkzaamheden melden, hier krijg je dan punten voor in de plaats. Dus hoe meer mensen de app gebruiken hoe beter de app wordt.

De app download de kaarten die nodig zijn voor je reis, dus eenmaal de route is gepland kan je deze route rijden zelfs als je geen verbinding  met het internet hebt. Je kan dan geen bijdrage van andere gebruikers zien. 

→ Download Waze in Google Play (gratis)

→ Download  Waze in App store (gratis)

4. Here we go

Here WeGo is een app die ontwikkeld is door Nokia. De app is er niet alleen voor automobilisten maar kan ook gebruikt worden om een route te plannen met de fiets of het openbaar vervoer. De kaarten kunnen voor alle landen gratis gedownload worden en zo kan je je route offline plannen.

De app is heel gebruiksvriendelijk en is ook nog eens helemaal gratis. Live updates, krijg je als je verbonden bent met het internet. Zo kan je makkelijk de files vermijden.

→ Download HERE WeGo in Google Play (gratis)

→ Download HERE WeGo in App store (gratis)

5. Tom Tom GPS

Tom Tom is een zeer goede en stabiele route planner. Je kan alle kaarten appart downloaden of je kan een werelddeel downloaden. let wel op dat je dan 6 a 7 GB kwijt bent op je toestel.

Tom tom is niet gratis, je betaald per jaar 19.99 euro maar hier krijg je dan ook waar voor je geld. Er komt om de 4 maanden een kaartupdate uit. Je kan zowel offline als online navigeren. 

Er is een gratis flits waarschuwing evenals de verkeersupdates. Ook kan je vooraf routes maken op je computer die dan doorgezonden worden naar je mobiele toestel. Kortom het is een behoorlijk goed uitgeruste navigatie app.

→ Download TomTom GO in Google Play (gratis)

→ Download TomTom Go in App store (gratis)

6. Sygic Truck

Bij de Sygic truck navigatie kan je de lengte, hoogte, breedte en het gewicht instellen. Je zal dan onderweg niet voor verassingen komen te staan, de route zal automatisch wegen vermijden die niet geschikt zijn voor uw voertuig.

Grotere of zwaardere campers kunnen voor deze app kiezen zodat ze niet langs lage bruggen of kleine wegen worden gestuurd die niet geschikt zijn voor uw camper.

Er bestaat ook een head up display voor in de camper. In de app kan je het scherm omkeren via een pop-up menu, hierdoor kan je je telefoon op het dashboard plaatsen en zie je alle gegevens op je voorruit.

Eenmaal geïnstalleerd, werkt de app volledig offline.

Levenslange licentie kost 109.99 euro en de licentie van 1 jaar kost 69.99 euro

→ Download Sygic Truck GPS in Google Play (gratis)

→ Download  Sygic Truck in App store (gratis)


Camping locator

Om de mooiste camperplekken of campings te zoeken, kan dit gaan van mond tot mond maar je kan ook via een app je plaatsjes proberen te vinden. We kunnen hier een opsomming van wel honderden apps doen maar we willen ons beperken tot de meest bekende.

1. Campy

In de app staan al meer dan 20.000 goed beoordeelde plaatsen. 

Met deze app kan je camperplaatsen en of campings vinden. Je kan filteren op veel locatie types. 

Op een overzichtelijke kaart kan je de plaats aanklikken en dan krijg je alle informatie te zien die je moet zien.

Eens je de juiste plek hebt gevonden, kan je je laten navigeren naar de plek.

De app kan gratis gedownload worden en je kan hem ook op je computer gebruiken wat zeer handig is om thuis je vakantie voor te bereiden.

→ Download Campy in Google Play

→ Download Campy in App store (gratis)

2. Campercontact

Met de app van campercontact vind je in meer dan 50 landen camperplaatsen en campings. De app is gratis voor de NKC leden, ben je geen lid dan betaal je 6.99 euro op jaarbasis. De app is zeer overzichtelijk en je kan filteren op camperplaatsen, campings of tenten. De kaarten zijn ook offline te raadplegen.

De app zal met meer dan 30.000 locaties verreweg het grootste aanbod in locaties geven. Er zijn veel goede reviews te vinden over deze app. 

Ook kan je in deze app routes downloaden.

→ Download Campercontact in Google Play

→ Download Campercontact in App store (gratis)

3. Park4night

Park4night is een applicatie die een overzicht geeft van campings, camperplaatsen, rustplaatsen en parken. Het zijn niet allemaal plaatsen om te overnachten maar er zitten ook plaatsen tussen waar het mooi is. Je kan in deze app ook zelf plaatsen toevoegen. Er staan hierdoor ook veel gedoogde plaatsen vermeld.

Er zijn veel zoekfuncties toegevoegd aan deze app waardoor het makkelijk wordt als je iets specifiek nodig hebt. Je kan bijvoorbeeld zoeken op een loosplaats om zwart water te lozen enz..

→ Download Park4Night in Google Play

→ Download Park4Night in App store (gratis)

4. ACSI

Als je een gids aankoopt van ACSI kan je, op vertoon van je ACSI-kaart, in het voor- en naseizoen genieten van een korting. Alle info kan je terug vinden in de bijhorende app. Er zijn verschillende landenpaketten van ACSI aan te schaffen.

ACSI is een hoog aangeschreven organisatie die om de x aantal jaren zijn locaties gaat controleren.

Alle informatie is duidelijk beschreven.

De app is gratis uit te proberen met 50 campings rond het Gardameer.

1 jaar kost tussen de 99 eurocent en 12.99 euro

→ Download ACSI in Google Play

→ Download ACSI in App store (gratis)

Nog enkele handige apps om plaatsen te zoeken die we maar zeer kort toelichten

Europa

Voor Italië

ADAC camping Stellplats

→ Android    → IOS

AriApp     Campings en rustplaatsen

→ Android    

Stellplatz-Finder

→ Android   

Camperonline  Mooie en duidelijke app

→ Android   

Campervan.Guide

→ Android    → IOS

Frankrijk

Nieuw Zeeland en Australië

Alle campings in frankrijk.     De naam zegt het zelf.

→ Android    

CamperMate  Locaties om te overnachten, afval te dumpen, openbare toiletten enz..

→ Android    → IOS

Camping-Car-Park    exclusief gericht op campers

→ Android  → IOS

Scandinavië

Stellplatz Europe.        Camperplaatsen, campings en leegstations in de Scandinavische landen. 

→ Android    → IOS

NorCamp   Campings in Scandinavië

→ Android    → IOS


ONDERWEG

Spotify

Wat is er leuker dan onderweg samen mee te zingen met je favoriete muziek. Weet je nog dat je vroeger een CD-wisselaar in je koffer had met 5 CD's erin. Na enkele uurtjes rijden, hoorden we dan terug het eerste nummer. Dit is allemaal verleden tijd, met Spotify kan je je eigen voorkeuren ingeven, je kan eindeloze muzieklijsten maken. Je kan bijvoorbeeld een lijstje maken voor onderweg, bij het avondeten of zelfs als je even wil, mediteren. Als je dataverbruik wil sparen, neem je best een abonnement dan kan je alles vooraf downloaden.

→ Android    → IOS

Fuel Flash

Als u vaak reist in Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Portugal en of Spanje dan kan je deze app installeren om de brandstofpomp te vinden die het zuinigst is.  Het resultaat kan je laten weergeven op een kaart of in een lijst. Je kan op verschillende opties filteren.

→ Android    

ANWB Onderweg

Met de App van ANWB vind je niet alleen de actuele prijs van meer dan 4000 benzinestations in Nederland, maar je vindt ook parkeerplaatsen en files.

→ Android    → IOS

1-2-3 Tanken

Rij je door Duitsland, dan kan je 1-2-3 tanken installeren. Met deze app kan je de dichtstbijzijnde tankstations vinden en hun actuele prijzen. In Duitsland passen de tankstations hun prijzen per uur aan. In de app kan je je voorkeuren van benzine of diesel ingeven.

Wat handig is aan de app,  is dat hij je naar het tankstation navigeert.

Door een klein prijsje te betalen, ben je ook van de reclames af en kan je de prijshistoriek bekijken.

→ Android    → IOS

Clever tanken

Ben je in Duitsland, dan vind je met Clever tanken de goedkoopste brandstofprijzen in de buurt.

→ Android    → IOS

Prix carburant

App om in Frankrijk de pompstations te vinden met de beste prijzen.

De App werkt niet zo best blijkbaar maar wel de webapplicatie. https://www.prix-carburants.gouv.fr/

Het best is om in Frankrijk te tanken bij grote supermarkten.

→ Android    → IOS

Prezzi Benzina - GPL e Metano

Voor de Italiaanse prijzen kan je zelfs op merk selecteren en de prijzen zelf aanpassen.

→ Android   

GasAll

Deze app brengt je naar de goedkoopste Spaanse tankstations.

Android    

myLPG.eu

Deze app is vooral handig als je een LPG installatie hebt voor de gasvoorraad voor het koken en verwarmen.

Er staan meer dan 46 000 LPG stations, verdeeld over Europa, vermeld op deze app en hij wordt voortdurend aangepast.

→ Android    → IOS

Green Zone

Rij je met een al iets oudere camper, kan het handig zijn dat je deze app installeert. Deze app waarschuwt als je aan een low emission zone komt.

Je kan in deze app je auto registreren. 

→ Android    

Re-open

Waar kunnen we heen tijdens de corona tijden. Welke landen kleuren groen op de kaart

→ Android    → IOS


Handige Apps

Truma

Met deze app kan je niet alleen je camper nivelleren maar als je een nieuwere truma installatie hebt, zal je  zelfs je verwarming, zonnepanelen en gasvoorraad kunnen controleren.

→ Android    → IOS

Windy

Met deze app kan je de windsnelheden nakijken. Zo zie je een opkomende storm aankomen en weet je of je luifel veilig is.

→ Android    → IOS

Wifi Map

Met deze app kan u op meer dan 100 miljoen wifi hotspots rekenen. Als je weinig data hebt kan je via deze app je ding doen.

→ Android    → IOS

VictronConnect

Als je een victron omvormer of lader hebt, kan deze app handig zijn. Je kan bekijken hoeveel je zonnepaneel oplaadt wat je hebt verbruikt en nog zo veel meer.

→ Android    → IOS

Spritmonitor

Hier kan je de kosten bijhouden van de camper. Je kan de kilometerstanden ingeven en onderhoudskosten, zo heb je op het einde van de rit een mooi overzicht van wat de camper nu eigenlijk kost.

→ Android   

Culture trip

Waar je ook bent, met deze app heb je steeds de beste tips bij de hand.

→ Android    → IOS

Google Translate

Met google translate kan je alles vertalen. Je kan zelfs je micro gebruiken of zelfs met je camera een foto nemen en de tekst laten vertalen.

→ Android    

Buy Me a Pie!

Een boodschappenlijstje maken, nooit wordt er nog iets vergeten in de winkel. Je kan de lijstjes ook met meerder toestellen verbinden.

→ Android    → IOS

Waar is het toilet

Op 30 seconden heb je alle publieke toiletten in je broekzak.

→ Android    → IOS

SkyView Lite

Als u 's avonds in de luie stoel naar de sterren ziet, en er is er eentje die zo hard staat te fonkelen, daar wil je de naam toch van weten.

→ Android    → IOS

AroundMe

AroundMe toont u een compleet overzicht van alle winkels, café's, restaurants en zoveel meer en geeft  weer op welke afstand ze zich bevinden.

→ Android    → IOS

Meteoblue

Op deze weer-app wordt alles getoond in simpele en begrijpbare grafieken. Je kan zelfs kijken waar er de meeste zonuren zullen zijn de volgende dagen.

→ Android    → IOS

Reactie plaatsen

Reacties

Elizee
3 jaar geleden

Camperstop, is ook een goede app voor camperplaatsen. Hier staan alleen alle officiƫle plekken in, waardoor wij goede keuzes kunnen maken. Wij gebruiken alleen deze app.

De Kock Eddy
4 jaar geleden

Via michelin is ook een goede app.
Berekend Bij benadering de tol bij ingave van uw traject.