Scampi diabolique

Ingrediënten (2 pers) :

- 10 gepelde scampi’s maat 16/20

- 1 sjalot

- 1 klein teentje knoflook

- ½ eetlepel kerriepoeder

- 1 koffielepel paprikapoeder

- 2 eetlepels tomatenketchup

- 10 cl room

- 1 tomaat

- 25 ml witte wijn

- 1 eetlepel olijfolie

- cayennepeper

- zwarte peper

- zeezout

- boter

- 1 eetlepel peterselie om te garneren

Bereidingswijze :

- Pel de sjalot en het teentje knoflook en snipper beide fijn

- Stoof de sjalot- en looksnippers aan in olijfolie

- Voeg kerrie- en paprikapoeder toe en laat even meestoven

- Blus met de witte wijn en roer er de room en de ketchup door

- Kruid met cayennepeper en zout

- Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes

- Bak de scampi’s aan in hete boter en kruid met zwarte peper en zeezout

- Verdeel de saus over de voorverwarmde borden of kommetjes en schik de scampi’s er op

- Werk af met de tomatenblokjes en fijngesnipperde peterselie

Recept van Anja Knaeps