Scampi’s met jonge groentjes in room
INGREDIENTEN(4 pers)
*scampi voorgerecht 16 st ,hoofdgerecht 24 st
*ajuin 1 grote
*wortelen 1 grote
*prei ½ stengel
*peterselie beetje
*room 4 dl
*witte wijn 1 scheutje
*peper
*zout
*bakboter
![](https://primary.jwwb.nl/public/r/x/d/temp-vwahcnipqkcxllhbjkiq/yy1luy/pasted-imageMonJun082020203535GMT0200Midden-Europesezomertijd.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=248%2C203%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=212&height=174)
BEREIDING
*scampi’s kuisen en darmkanaal verwijderen.
*groentjes kuisen ,wassen en in julienne snijden(fijne reepjes)
*peterselie wassen, drogen en hakken
*scampi’s aankleuren in boter en de gesneden groentjes toevoegen en stoven
*met witte wijn deglaceren(braadsappen losmaken) en room er bij doen
*kruiden en laten inkoken(zorg dat de scampi’s niet taai worden)
*in de bain marie doen en peterselie op doen
Recept van Anja Knaeps