Scampi’s met jonge groentjes in room
INGREDIENTEN(4 pers)
*scampi voorgerecht 16 st ,hoofdgerecht 24 st
*ajuin 1 grote
*wortelen 1 grote
*prei ½ stengel
*peterselie beetje
*room 4 dl
*witte wijn 1 scheutje
*peper
*zout
*bakboter
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fr%2Fx%2Fd%2Ftemp-vwahcnipqkcxllhbjkiq%2Fyy1luy%2Fpasted-imageMonJun082020203535GMT0200Midden-Europesezomertijd.png)
BEREIDING
*scampi’s kuisen en darmkanaal verwijderen.
*groentjes kuisen ,wassen en in julienne snijden(fijne reepjes)
*peterselie wassen, drogen en hakken
*scampi’s aankleuren in boter en de gesneden groentjes toevoegen en stoven
*met witte wijn deglaceren(braadsappen losmaken) en room er bij doen
*kruiden en laten inkoken(zorg dat de scampi’s niet taai worden)
*in de bain marie doen en peterselie op doen
Recept van Anja Knaeps