Pizza in de pan

Ingrediënten voor het deeg

Ingredienten voor het deeg

  • 275 g bloem
  • 130 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 2 el olijfolie
  • 2 theelepels bakpoeder

Ingrediënten voor de saus

  • 1 blik geschilde tomaten in 1 blikje
  • zwarte peper
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 el olijfolie

Ingrediënten voor de topping

  • 1 handvol basilicumbladeren
  • 1 Mozzarella
  • Parmezaanse kaas

Werkwijze

Verwarm het water tot ongeveer 40 – 45°C. Voeg de olie, het zout en de suiker (of honing) toe en roer het mengsel tot alles is opgelost.

Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een glad mengsel. Doe hetzelfde met de ingrediënten voor de saus. Je hoeft ze echter niet op een omslachtige manier te mengen, je kunt de ingrediënten eenvoudigweg pureren. Verwarm vervolgens een grote pan en voeg de olijfolie toe. Kneed het deeg nu weer goed door elkaar en rol het uit tot het in de pan past. Let erop dat de rand van de pan ca. 2 cm bedekt moet zijn. Bak de pizzabodem tot deze stevig en bruin is.

 

Gedurende deze tijd kun je het echter al afdekken. Verdeel de saus zeer gelijkmatig over het geheel. Je kunt nu salami, ham of champignons toevoegen als je wilt. Hak de basilicum zeer grof en giet het over de pizza. De mozzarella wordt slechts licht geplukt en op de pizza’s verspreid. Onze tip: strooi na het bakken gewoon Parmezaanse kaas over de pizza.