Kip in de wok met ananas en gember

 

INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN

  • basmatirijst (eventueel)400 g
  • kipfilet500 g
  • ananas½
  • kerstomaten (gehalveerd)250 g
  • lente-uien (in ringetjes)3
  • bruine suiker2 el
  • oestersaus4 el
  • arachideolie2 el
  • gember (geraspt)30 g
  • knoflook (geplet)2 teentjes
  • zout
  • peper

 

BEREIDING

  1.  Snij de kip in reepjes.
     Halveer de kerstomaatjes. Snij de lente- ui in ringetjes. Schil de ananas, snij in stukjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. 
  2.  Roerbak de kip goudbruin in de olie. Kruid met peper en zout. 
  3.  Doe er alle overige ingrediënten bij en roerbak nog een vijftal minuten. 

 

Recept van Anja Knaeps