Baskische roereieren

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 3-4el olijfolie
  • 1grote ui, fijngesneden
  • 1 grote rode paprika, zonder zaad en en in fijne brunoise gesneden
  • 1 grote gele paprika, zonder zaad en in fijne brunoise gesneden
  • 1 grote tomaat, gepeld, zonder zaad en brunoise snijden
  • 50g chorizo, dunne plakjes en zonder vel
  • Klontje boter
  • 6 eieren, losgeklopt
  • Peper en zout
  • 2 grote sneden wit brood

Bereidingswijze:

  • Tomaat eerst 10 sec in kokend water, dan afkoelen onder koud water en pellen.
  • Verhit 2el olijfolie op een matig vuur in een grote pan, voeg de ui en paprika’s toe en fruit ze 5min tot ze zacht zijn. Voeg de tomaten toe en verwarm ze mee en schep in een kom
  • Voeg nog een el olijfolie toe aan de pan, voeg de chorizo toe en bak hem 30sec (lang genoeg om de chorizo te verwarmen en de olie op smaak te brengen). Doe de worst bij de groenten.
  • Smelt de boter en de resterende olijfolie in de pan, breng de eieren op smaak met peper en zout, doe ze in de pan en roerbak tot het ei een beetje stold. Voeg de groenten toe en roer ze erdooren laat bakken tot de gewenste stevigheid.
  • Snij de korsten van het brood en bak dit aan beide kanten in een pan met olijfolie
  • Serveer het ei op het brood.
  • Je kan er eventueel nog basilicum bijdoen en peterselie opstrooien
  • Warm opdienen.

 

Recept van Anja Knaeps